×

Polityka prywatności

Your California Privacy Disclosure


Polityka prywatności

Firma Plastipak Holdings, Inc. i jej spółki powiązane zobowiązują się do ochrony Twojej prywatności.

Opracowaliśmy następującą politykę zgodnie z amerykańskimi przepisami dotyczącymi prywatności, ustawą o ochronie prywatności z 1974 r., RODO (Ogólne Rozporządzenie UE o Ochronie Danych Osobowych) oraz zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi ochrony danych i prywatności dla Ameryki Południowej (LATAM), Europy, Bliskiego Wschodu, Azji, Afryki (EMEA), Japonii oraz Azji i Pacyfiku (APAC).

Twoja prywatność i integralność podanych przez Ciebie informacji są dla nas ważne. Różne przepisy dotyczące prywatności mają zastosowanie do różnych witryn w zależności od zaangażowania konsumenta. Plastipak Holdings, Inc. pobiera wyłącznie te informacje, które podajesz w przeglądarce. Jako organizacja nie udostępniamy tych danych firmom zewnętrznym. Dane osobowe dotyczące przeglądania danych są zbierane tylko wtedy, gdy odwiedzasz naszą witrynę.

Ta strona przedstawia naszą politykę prywatności i opisuje, dlaczego i w jaki sposób gromadzimy, wykorzystujemy i ujawniamy dane osobowe, które zdecydujesz się nam przekazać w naszej witrynie. Niniejsza polityka nie dotyczy podmiotów, które nie są pod naszą kontrolą lub zarządem, na przykład operatorów innych witryn internetowych, do których można przejść za pomocą linków z naszej witryny. Operatorzy tacy mogą mieć własne polityki prywatności, które mogą różnić się od naszej.

Klikając „Wyrażam zgodę” w oknie wyskakującym dotyczącym polityki prywatności w naszej witrynie, znajdującym się w lewym dolnym rogu, zezwalasz Plastipak Holdings, Inc. na otrzymywanie danych z przeglądarki. Gdy wyrazisz zgodę, komunikat ten nie pojawi się ponownie, chyba że wyczyścisz pamięć podręczną w ustawieniach przeglądarki.

W jaki sposób Plastipak Holdings, Inc. zbiera dane osobowe?

Nie masz obowiązku ujawniać nam żadnych danych osobowych w żadnym momencie. Jednak Twój komputer udostępnia podstawowe informacje, a niektóre funkcje witryny wymagają pewnych danych osobowych, aby mogły poprawnie działać, np. nasze formularze kontaktowe. W tym procesie możemy poprosić Cię o podanie imienia i nazwiska, adresu e-mail, adresu itp. w celu świadczenia odpowiednich usług.

Możemy również automatycznie zbierać informacje o przeglądanych przez Ciebie treściach internetowych w przypadku znanego zagrożenia bezpieczeństwa lub wirusów. Informacje te obejmują:

  1. Domenę internetową, z której uzyskujesz dostęp do naszej strony internetowej (na przykład „firmax.com”, jeśli korzystasz z prywatnego konta dostępu do Internetu, lub „twojaszkola.edu”, jeśli łączysz się za pośrednictwem domeny edukacyjnej);
  2. Adres IP (unikalny numer dla każdego komputera podłączonego do Internetu), z którego uzyskujesz dostęp do naszej witryny;
  3. Rodzaj przeglądarki (np. Firefox, Internet Explorer, Chrome itp.) wykorzystywanej do uzyskania dostępu do naszej witryny;
  4. System operacyjny (np. Windows, Mac OS, Unix) wykorzystywany do uzyskania dostępu do naszej witryny;
  5. Datę i godzinę dostępu do naszej witryny;
  6. Adresy URL lub adresy odwiedzanych przez Ciebie stron;
  7. Twoją nazwę użytkownika, jeśli została użyta do zalogowania się na witrynie;
  8. Informację o tym, czy wizyta w witrynie odbyła się z innej strony internetowej, czyli adres URL witryny przesyłającej dalej.

W jaki sposób mogę zażądać zmian w danych osobowych, które zostały zebrane?

Jeśli dane osobowe zostały zebrane z przeglądarki i są udostępniane zgodnie z jej ustawieniami, możesz skontaktować się z nami za pomocą naszej strony internetowej w celu weryfikacji i zażądania zmiany takich danych. Uwaga: zebrane informacje nie dotyczą żądań braku śledzenia – „Do Not Track” (DNT).

Zebrane informacje pochodzą wyłącznie z przeglądarki. Nasze pliki cookie zbierają statystyki Twojej wizyty podczas przeglądania naszej witryny. Jeśli chcesz wiedzieć, jakie informacje zostały udostępnione przez Twój komputer, przejrzyj ustawienia przeglądarki i komputera. Jak strona Plastipak reaguje na żądania braku śledzenia – „Do Not Track”?

Żądanie „nie śledź” („Do Not Track”) to ustawienie, które można wybrać w przeglądarce (o ile jest ono obsługiwane), aby zrezygnować ze śledzenia zachowań online. Witryna Plastipak Packaging, Inc. nie odpowiada na ustawienie DNT w przeglądarce internetowej.

Czy witryna Plastipak Holdings, Inc. używa plików cookie?

W naszej witrynie informujemy o zastosowaniu plików cookie zgodnie z amerykańskimi przepisami dotyczącymi prywatności, ustawą o ochronie prywatności z 1974 r., polityką Unii Europejskiej w zakresie ochrony prywatności – RODO (Ogólne Rozporządzenie UE o Ochronie Danych Osobowych) oraz zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi ochrony danych i prywatności dla Ameryki Południowej (LATAM), Europy, Bliskiego Wschodu, Azji, Afryki (EMEA), Japonii oraz Azji i Pacyfiku (APAC).

Plastipak Holdings, Inc. wykorzystuje pliki cookie i przetwarza dane, aby zapewnić najlepsze wrażenia z korzystania z naszej witryny oraz analizować korzystanie z niej.

Stosowane w naszej witrynie pliki cookie to bardzo małe pliki z informacjami przechowywanymi przez przeglądarkę na dysku twardym komputera. Większość przeglądarek internetowych automatycznie akceptuje pliki cookie, ale jeśli wolisz, możesz ustawić przeglądarkę tak, aby je blokować. Nasze pliki cookie mogą zawierać informacje, takie jak identyfikator użytkownika, którego nasza witryna używa do rozpoznawania użytkowników. Nasze pliki cookie nie mogą odczytywać danych z dysku twardego ani odczytywać plików cookie utworzonych przez inne witryny. Nasze pliki cookie zawierają jedynie te dane osobowe, które sam podajesz. Po wprowadzeniu danych osobowych w naszej witrynie internetowej zostaną one powiązane z plikiem cookie, który zostaje zapisany na Twoim komputerze. Jeśli zdecydujesz się usunąć plik cookie, korzystanie z funkcji administracyjnych witryny może być utrudnione.

Przetwarzane przez nas dane podczas korzystania z witryny Plastipak Holdings, Inc.

Gdy korzystasz z naszej witryny internetowej, przetwarzamy informacje związane z aktywnością – w tym informacje, takie jak kliknięte linki, adresy IP, dane cookie* (patrz definicja poniżej), identyfikatory urządzeń i lokalizacja.

Dlaczego przetwarzamy te dane?

Przetwarzamy te dane zgodnie z naszym Oświadczeniem, w tym między innymi w celu:

  • Poprawy jakości naszych usług i rozwoju nowych produktów;
  • Dostarczania użytkownikom bardziej spersonalizowanych i użytecznych treści;
  • Poprawy ochrony nawigacji online przed oszustwami;
  • Przeprowadzania analiz, aby zrozumieć, w jaki sposób wykorzystywana jest nasza witryna.

Zdecyduj, w jaki sposób wykorzystywane są Twoje dane

  • Czym są pliki cookie?

    Pliki cookie to małe dane lub pliki tekstowe, które są umieszczane przez witryny internetowe na komputerze, smartfonie, tablecie lub innym urządzeniu mobilnym w celu pomocy dostawcom w zapamiętywaniu poprzednich wizyt, śledzeniu i zachowywaniu szczegółów tego, co robisz na stronie internetowej, aby dostawca mógł zaoferować lepsze wrażenia użytkownika i wyświetlić bardziej odpowiednie usługi i inne udogodnienia, takie jak ustawienia językowe i newslettery.

    Korzystanie z zalet dostosowanej nawigacji w witrynach internetowych jest możliwe dzięki technologii, takiej jak pliki cookie, i innym danym uzyskanym w oparciu o czynności wykonywane na stronach internetowych i w mediach społecznościowych.

    Plastipak Holdings, Inc. wykorzystuje pliki cookie i inne technologie identyfikacyjne do wielu celów, w tym do powyższych, i do zapamiętywania preferencji i ustawień użytkownika, do określania popularności treści, analizowania ruchu i trendów w witrynie internetowej, dostarczania i pomiaru skuteczności kampanii reklamowych na witrynie Plastipak Holdings, Inc. lub na stronach partnerów, z którymi współpracujemy, oraz do ogólnego zrozumienia internetowych zachowań i zainteresowań użytkowników, klientów i usługodawców wchodzących w interakcje z Plastipak Holdings, Inc.

  • Jak zarządzać swoimi danymi

    Większość przeglądarek internetowych jest domyślnie ustawiona na akceptowanie plików cookie. Jeśli jednak nie wyrażasz zgody na używanie plików cookie, możesz wyłączyć zachowywanie historii przeglądania oraz zrezygnować z wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań w ustawieniach przeglądarki. Odpowiednie instrukcje można zazwyczaj znaleźć w menu „Pomoc” lub „Preferencje” przeglądarki, ale poniżej zamieszczamy również kilka przydatnych linków:


    Aby uzyskać więcej informacji na temat plików cookie i przepisów dotyczących ochrony prywatności w poszczególnych regionach, w tym między innymi opisujące, jak sprawdzić, jakie pliki cookie są zapisane na urządzeniu, jak je usunąć lub zarządzać nimi, można również odwiedzić następujące strony: Stany Zjednoczone
    https://www.consumer.ftc.gov/articles/0042-online-tracking

    Przepisy dotyczące ochrony danych osobowych są zawarte w szeregu ustaw, w tym w prawie federalnym i stanowym. Federalna Komisja Handlu (FTC) reguluje ochronę danych osobowych wszystkich konsumentów w Stanach Zjednoczonych.

    • Ustawa o niepełnosprawnych Amerykanach
    • Ustawa o polityce łączności kablowej z 1984 roku
    • Ustawa o ochronie dzieci w Internecie z 2001 roku (znowelizowana w 2013 roku)
    • Ustawa o przestępstwach i nadużyciach komputerowych z 1986 roku
    • Ustawa o bezpieczeństwie komputerowym z 1997 roku
    • Ustawa o kontroli sprawozdawczości w zakresie kredytów konsumenckich
    • Ustawa o ochronie prywatności dzieci online (COPP)
    • Inne ustawy

    CalOPPA: Ustawa stanu Kalifornia o ochronie prywatności online
    https://termsfeed.com/blog/caloppa/

    Unia Europejska
    http://www.youronlinechoices.eu

    Hiszpański urząd ochrony danych osobowych (AEPD)
    http://www.agpd.es/portalwebAGPD/index-ides-idphp.php

    Kanada
    http://laws-lois.justice.gc.ca/eng/acts/P-8.6/

    Chiny
    http://www.gb688.cn/bzgk/gb/newGbInfo?hcno=4FFAA51D63BA21B9EE40C51DD3CC40BE

    Japonia oraz Azja i Pacyfik (APAC)
    http://www.cas.go.jp/jp/seisaku/hourei/data/APPI.pdf

    Australia
    https://www.oaic.gov.au/privacy-law/privacy-act/

    Brazylia
    http://www.planalto.gov.br/ccivil_03/_ato2015-2018/2018/lei/L13709compilado.htm.

Google Analytics, media społecznościowe i nasza sekcja Praca

Korzystamy z Google Analytics, aby śledzić interakcje użytkowników z naszą witryną, analizować miejsca, z których generowany jest ruch, i zbierać informacje związane z ogólną interakcją z witryną.

Wprowadziliśmy integrację mediów społecznościowych w celu rekrutacji i promowania produktów i usług. Żadne z Twoich danych osobowych nie zostaną udostępnione portalom Facebook, LinkedIn, YouTube czy Google. Nie umieszczamy reklam w naszej witrynie. Możesz jednak kliknąć tutaj, aby uzyskać więcej informacji na temat reklam Google. Aby uzyskać więcej informacji na temat rezygnacji z reklam Facebook, kliknij tutaj. Jeśli usuniesz pliki cookie, pamiętaj, że musisz ponownie zrezygnować z wyświetlania tych komunikatów. Te pliki cookie nie mogą Cię osobiście zidentyfikować i wygasną po 180 dniach lub w momencie wyczyszczenia plików cookie.

Więcej informacji na temat polityki ochrony prywatności Google i YouTube znajdziesz tutaj: https://privacy.google.com/. Na stronach internetowych, na których korzystasz z przycisków udostępniania społecznościowego (np. przycisk Facebook „Polub to” lub przyciski udostępniania treści), usługi zarządzające platformą społecznościową, do której się kierujesz, mogą korzystać z własnych plików cookie. Plastipak Holdings, Inc. nie jest powiązana z żadną z tych usług, a wszelkie kwestie prawne związane z korzystaniem z plików cookie podlegają zatem zasadom określonym przez te platformy mediów społecznościowych. Plastipak współpracuje z serwisem Workday w celu rekrutacji. Aby zapoznać się z polityką prywatności Workday, kliknij tutaj. W przypadku gdy ubiegasz się o pracę, której oferta zamieszczona jest w naszej witrynie internetowej, wysyłając CV, zgłaszając się poprzez swój profil/życiorys LinkedIn lub w inny sposób, takie dane osobowe mogą obejmować imię i nazwisko, adres e-mail, numer telefonu, stan zatrudnienia, formularz zgłoszeniowy i referencje, dane kontaktowe i dane kontaktowe w nagłych wypadkach oraz zapisy dotyczące Twojej ścieżki zawodowej, takie jak dokumentacja szkoleniowa i historia edukacji. Plastipak musi przetwarzać do celów rekrutacji niektóre dane osobowe podane w trakcie wypełniania formularzy. Nie będziemy przechowywać tych danych dłużej niż to konieczne (nie dłużej niż 6 miesięcy).

Dostawcy i kontrahenci Plastipak

W tym procesie zarządzania dostawcami i kontrahentami możemy poprosić o podanie imienia i nazwiska, służbowego adresu e-mail, numeru telefonu, adresu firmy itp. w celu świadczenia odpowiednich usług. Plastipak uważa, że przetwarzanie danych jest niezbędne do realizacji umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą, lub w celu podjęcia kroków na wniosek tej osoby przed zawarciem umowy.

W jaki sposób chronione są moje dane osobowe?

Firma Plastipak Holdings, Inc. zobowiązuje się do ochrony Twoich danych osobowych i opracowała zasady i procedury w celu zapewnienia zgodności z naszą własną Polityką Bezpieczeństwa i Prywatności oraz obowiązującymi przepisami federalnymi i lokalnymi.

Rozumiemy również obawy dotyczące bezpieczeństwa w Internecie i dokładamy wszelkich starań, aby zapobiec utracie, niewłaściwemu wykorzystaniu lub zmianie informacji będących pod naszą kontrolą. Zachęcamy strony powiązane z naszą witryną do stosowania podobnych praktyk. Nie mamy jednak kontroli nad tym, w jaki sposób inne strony internetowe wywiązują się ze swoich zobowiązań i jak prowadzą własne polityki prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z politykami prywatności zamieszczonymi na stronach internetowych powiązanych z naszą witryną.

Czy Plastipak Holdings, Inc. udostępni moje dane?

Gdy dobrowolnie przekażesz Plastipak Holdings, Inc. dane osobowe online, informacje te są przechowywane w grupie stron internetowych Plastipak Holdings, Inc. i nie będą udostępniane ani przekazywane naszym partnerom, kontrahentom czy sponsorom.

Mam więcej pytań dotyczących tej polityki prywatności – do kogo mogę się zgłosić?

W razie jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt pod adresem Plastipak Holdings, Inc., 41605 Ann Arbor Road, Plymouth, Michigan 48170 lub telefonicznie pod numerem (734) 455-3600.

W przypadku jakichkolwiek pytań lub skarg związanych z RODO prosimy o kontakt pod adresem GDPR_Questions@plastipak.eu.

W przypadku jakichkolwiek pytań lub skarg związanych z General Data Protection Law within Brazil (LGPD) LGPD_Questions@plastipak.com.br.

Co się stanie, jeśli Plastipak Holdings, Inc. zmieni tę politykę prywatności?

Będziemy wykorzystywać informacje przeglądarki zgodnie z polityką prywatności obowiązującą w momencie ich zebrania. Regularnie sprawdzamy i aktualizujemy naszą politykę prywatności. Możesz zapoznać się z naszą najnowszą polityką prywatności w naszej witrynie internetowej. Jeśli w danym momencie chcielibyśmy zacząć wykorzystywać Twoje dane osobowe w sposób inny niż podany w momencie ich zebrania, poprosimy Cię najpierw o zgodę za pośrednictwem poczty elektronicznej.

Data wejścia w życie oświadczenia o ochronie prywatności i dni rewizji

Możemy aktualizować oświadczenie o ochronie prywatności dla tej witryny internetowej, aby odzwierciedlić wszelkie zmiany w niej lub naszych praktyk w zakresie ochrony prywatności. Nasze polityki są aktualizowane co kwartał w razie potrzeby. Data wejścia w życie niniejszego oświadczenia o ochronie prywatności to maj 2018 r.

Nie zgadzam się z niniejszą polityką prywatności. Co wtedy?

Odwiedzając naszą witrynę internetową i dobrowolnie przekazując dane osobowe witrynie internetowej Plastipak Holdings, Inc., wyrażasz zgodę na niniejsze warunki korzystania oraz politykę prywatności zawartą w niniejszym dokumencie. Jednak chętnie przyjmiemy wszelkie komentarze i/lub sugestie dotyczące doskonalenia naszej witryny i polityki. Jeśli nie zgadzasz się na niniejsze warunki lub chcesz ograniczyć wykorzystywanie Twoich danych osobowych, które mogą być w naszym posiadaniu, skontaktuj się z nami.

Uwaga dotycząca jurysdykcji:

Plastipak Holdings, Inc. jest globalnym przedsiębiorstwem z siedzibą w Plymouth w stanie Michigan w Stanach Zjednoczonych Ameryki. Spełniamy wymagania polityki prywatności w każdym z krajów, w których prowadzimy działalność.

Nie możesz korzystać z tej witryny internetowej, jeśli zabrania Ci tego prawo kraju Twojego zamieszkania.